fredag 10. juli 2009

Orkidè?Fant disse to skjønnhetene langs min faste tursti i skogen..vet ikke om det er orkidè, men titter man nærmere på det øverste bildet så minner det om det(?)De lukter nydelig og har i skrivende stund stått i vann innendørs i 1 hel uke
Noen som vet?Videre om dette er en vanlig viltvoksende blomst i den norske fauna?..for jeg fant bare disse 2 her, og har vel aldri sett dem før heller..

1 kommentar:

 1. Det er nok en orkide ja :)
  Jeg har ikke inngående kunnskap, men vil tro den tilhører marihåndslekta (dactylorhiza). Det finnes en hel mengde av de, men mange av de er ikke særlig vanlige, og noen er fredet (ikke lov å plukke eller fjerne fra voksested).

  Sitter og titter i floraen min nå, og basert på at blomsten er spiss på toppen så kan det være skogmarihånd eller purpurmarihånd du har funnet, men det er kun gjetting fra min side

  Tusen takk for fine ord på bloggen min :)
  Desverre så fungerer ikke oppdateringslistene til blogspot så godt som de burde, og av og til kan det ta lang tid før bloggen din oppdateres. Det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, men du kan selv prøve å abonere på egen blogg i google-reader og så oppdatere bloggfeeden derifra, det ser ut til å ha god effekt.

  SvarSlett