tirsdag 22. september 2009

"Hjemkomsten"

Dette er den andre boka av Victoria Hislop jeg leser (se innlegget om "Øya").
Hislop skriver så fantastisk levende, vakkert og sterkt!
Jeg har vært i Granada, Ahlambra og Sierra Nevada så jeg kan med letthet leve meg inn i hennes billedlige beskrivelse av byen og omgivelsene..dobbelt gøy å lese;)

Boka handler om britiske Sonia som reiser til Granada for å finne seg selv gjennom dansen - og finner også en 70 år gammel historie som berører hennes egen fortid; den om familien Ramirez og flamencodanserinnen Mercedes, som leter etter sin elskede gitarist Javier i borgerkrigstidens Spania (Bokklubben.no)
Alhambra ligger på et platå i utkanten av Granada. Her har man utsikt over hele byen og de enorme slettene som omgir den i vest og nord. I bakgrunnen ligger Sierra Nevada fjellene mot sør og øst.
Nærmest som i ett med slottet ligger også den praktfulle haven
Generalife. På norsk betyr det noe slik som "Arkitektens Have".
Alhambra er det mest fullendte eksempelet på maurisk kunst i dens siste europeiske tidsalder. Alhambra står i dag på
UNESCOs verdensarv-liste. Er Spanias største turistattraksjon. (Wikipedia.com)

Både boka og en reise til denne vakre delen av Spania kan på det varmeste anbefales!

4 kommentarer:

 1. halloen -
  ja så du anbefaler denne..?
  har lest øya, og elsket den..og lurt litt på nettopp denne..
  ekstra spesielt er det og lese om steder man har vært, ja! øya var jo fra kreta, der har jeg vært, og synes det var morsomt å lese..
  ..fortsatt finfin tirsdag til deg -
  moaklem

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tipset ! Det er bestandig spennende å få litt informasjon om bøker man kanskje ikke hadde tenkt å lese, men gjennom anbefalinger gjør man det likevel. Ha en fin dag videre :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Takk for koselig kommentar hos meg! Hyggelig at du fant fram til meg!
  Jeg kommer igjen for å kikke litt mer hos deg, men akkurat nå har vi hentet oss en nydelig kattunge som jeg må kommunisere med!

  SvarSlett
 4. Jeg har bare lest Øya foreløpig, og likte den veldig godt. Jeg er svak for den type bøker, og i sommer kjøpte jeg "Senor Peregrino". Det er en nydelig perle av en bok, men jeg husker ikke i farten hvem forfatteren er, og boka har jeg lånt bort. ;-)Men den anbefales.

  SvarSlett