torsdag 27. august 2009

Jeg er en lesehest;)

Etter 7 års lesing av tørre teorier og "skjønnlitterær tørke" har jeg det siste året fått et nytt og bedre liv;) Jeg leser alt jeg kommer over! Leser jeg bokanmeldelser, skriver jeg opp eller klipper det ut, for så å lete etter akkurat DEN boka som har vakt min nysjerrighet!
Jeg likte allerede som liten å lese bøker..den gangen var det "Bobseybarna" og "Frøken detektiv" det gikk i for det meste. Er så glad for at jeg har fått mine to eldste barn på denne interessen. Å lese bøker gir en så mye..foruten gleden ved å leve seg inn i den oppdiktede verden eller virkelighetens memorarer, så tror jeg også at lese og skriveferdighetene bedres, fantasien utvikles og inspirasjon vekkes!
I en travel hverdag, med 3 barn og 100 % stilling, er det å lese skjønnlitterære bøker mitt "fristed". Jeg elsker det;)

De to siste bøkene jeg har lest kommer her:


Alice Fancourt skal ut en tur mens ektemannen David ser etter deres to uker gamle datter. Da hun kommer tilbake, begynner Alice's mareritt - barnet som ligger i barnesengen er et fremmed barn hun aldri har sett før. Ektemannen blir stadig mer fiendtlig innstilt og truende overfor Alice, og hevder at hun enten er gal, eller en løgner. Alice tar kontakt med politiet, og nå må hun overbevise dem om at hun snakker sant før det er for sent. Alice Fancourt skal ut en tur mens ektemannen David ser etter deres to uker gamle datter. Da hun kommer tilbake, begynner Alice's mareritt - barnet som ligger i barnesengen er et fremmed barn hun aldri har sett før. Ektemannen blir stadig mer fiendtlig innstilt og truende overfor Alice, og hevder at hun enten er gal, eller en løgner. Alice tar kontakt med politiet, og nå må hun overbevise dem om at hun snakker sant før det er for sent. http://www.notabene.no/Product.aspx?cID=783&pID=201700


Den andre boka jeg holder på med i skrivende stund, er "Brennede dager" av Rosamunde Pilcher. Dette var romanen som ga Rosamunde Pilcher internasjonalt gjennombrudd.

Slektsagaen flytter seg fra andre verdenskrig fram til våre dager. Familien Keeling følges gjennom tre generasjoner- i lidenskap, glede og motgang.

Jeg syns at Pilcher skriver lett og og veldig billedlig! Min innlevelse i romanen får meg til å ville oppsøke disse stedene hun skriver så vakkert om! Jeg kan dessverre ikke finne hverken bokanmeldes eller bilde av denne flotte boken på internett

1 kommentar:

  1. Tusen takk for kos kommentar inne hos meg, blir jo så glad for kommentarene ;)

    Har du forresten lest "den lukkede bok" av en dansk forfatter, tror det var Kaasbøl. I samme sjanger som disse, kjempefin bok ;)

    natta

    SvarSlett